Comença la 17a Fira Modernista i està dedicada al Cinema

La XVII Fira Modernista 2019 de Terrassa està dedicada al Cinema

Es preveuen 435 passis i funcions, la participació de 70 entitats i la participació de 27 museus ciutats i institucions

L’edició d’enguany de la Fira Modernista de Terrassa, dedicada al cinema, permetrà al públic que visiti la ciutat entre el 10 i el 12 de maig, gaudir d’espais on reviure les primeres experiències precinematogràfiques, amb activitats singulars com la llanterna màgica, exposicions amb peces úniques i originals de l’època provinents d’arreu d’Europa, o espectacles per reviure un període on la imaginació i la creativitat començaven a donar forma al futur del món del cinema. A dia d’avui,

Terrassa és una de les 13 úniques ciutats d’arreu del món reconegudes per la UNESCO com a ciutat creativa en l’àmbit del cinema i a la Fira Modernista 2019, els orígens del setè art tindran un protagonisme destacat. Terrassa oferirà gaudir de l’esplendor modernista en un entorn de cine.

En aquesta edició hi haurà moltes sorpreses plenes de creativitat, on la il·lusió del cinema impregnarà tota l’àmplia i variada programació i permetrà, a més de poder gaudir de l’ambient dels carrers, participar o presenciar recreacions històriques com les manifestacions de cultura popular, la gastronomia, l’artesania, el patrimoni o les activitats familiars i quotidianes.

A més, durant els dies que duri aquest esdeveniment de ciutat, es podrà gaudir també d’una àmplia proposta gastronòmica, on un gran nombre d’establiments de restauració de la ciutat faran un viatge en el temps, recuperant receptes de l’època i oferint als seus clients menús modernistes originals i de qualitat, a més de les activitats i propostes habituals com el Mercat d’Alimentació Artesana a la Rambla d’Ègara, la campanya Posa Flors al Balcó, el Trenet del 1900, entre d’altres.

Xifres de la Fira Modernista 2019

• Activitats programades + de 300
• Passis o funcions previstes 435
• Entitats participants 70
• Museus de ciutats i entitats a la Fira de Ciutats Modernistes 26
• Rutes i visites guiades a edificis i patrimoni modernista de la ciutat 129
• Edificis modernistes amb portes obertes durant la Fira 10
• Establiments participants a la proposta Gastronòmica 29
• Programes editats 95.000
• Aportació municipal 125.400€

Novetats de la Fira Modernista 2019

Acte inaugural a la Masia Freixa

Divendres 10 de maig, a les 21.30 hores, la Masia Freixa acollirà l’activitat Il·luminem el modernisme!. Un espectacle musical, on la llum dibuixarà els contorns d’un dels
edificis modernistes més singulars de la ciutat. L’obra de Lluís Muncunill esdevindrà el veritable protagonista de l’inici de la gran celebració del Modernisme. S’ha dissenyat una instal·lació efímera per donar color a la Masia Freixa, un dels edificis més emblemàtics de Terrassa, que es mantindrà il·luminada durant tota la Fira. Les nits de divendres, dissabte i diumenge, l’edifici s’il·luminarà a partir de les 21.30 en un espectacle basat en les teories organicistes de Lluís Muncunill i influenciat també per l’obra d’Alexandre de Riquer.

La sarsaparrella “La Modernista” Naixement d’una nova beguda per celebrar l’empenta i sofisticació d’una època daurada per la ciutat de Terrassa i portar-la als paladars del segle XXI. De la mà dels xefs Marc Ribas i Artur Martínez, Sanmy ha recuperat la recepta d’una beguda que va causar furor durant l’època del modernisme: la sarsaparrella, un dels primers refrescs de la història.

Fira de ciutats modernistes
Per primera vegada es podrà visitar l’estand d’una ciutat europea convidada a la Fira: Riga. Aquesta ciutat proposarà un passeig pel seus carrers on es concentra el conjunt d’edificis modernista més gran del nord d’europa. També hi figurarà la representació de la Confédération Européenne des Fêtes et des Manifestations Historiques (CEFMH) i la “Confederación Europea de Fiestas y Manifestaciones Históricas”.

També hi seran l’Ajuntament de Terol, com a ciutat convidada, Alcoi, Amposta, Argentona, Barcelona (Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida), Canet de Mar, Cardedeu, Castellar de N’Hug, l’Ametlla del Vallès, la Garriga, la Pobla de Lillet, Manresa, Mataró, Reus, Sant Vicenç de Castellet, Terrassa, Ullastrell, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic), i el Palau Güell de la Diputació de Barcelona. També hi seran presents els museus: Mnactec, Museu de Terrassa, Centre de
Documentació i Museu Tèxtil i Museu d’Art de Cerdanyola.

Carpa de “Terrassa City of Film”
Espai que portarà a somiar dins d’un espai on la ciutat del cinema de la UNESCO, Terrassa, mostrarà les primeres filmacions amb imatges inèdites de la filmoteca de Catalunya.

La Màquina del Temps a la Plaça Vella.
Durant tot el dia es podrà conèixer a Georges Méliès, el pare del cinema innovador i creatiu que gràcies a la seva gran imaginació es considera el precursor dels efectes especials al cinema i el constructor del primer estudi de cinema a Europa.

La Llanterna Màgica
Un espectacle únic, un instrument del segle XIX, precursor a l’aparició del cinema que portarà a grans i petits a somiar amb la barraca de Ferruccini.

Primer Torneig de Tennis Modernista Ciutat de Terrassa
Un torneig organitzat pel Club de Tennis Terrassa, per al que per a inscriure’s i participar-hi caldrà fer-ho amb indumentària modernista.

Cloenda de la Fira Modernista 2019
Diumenge, a les 20 h al Teatre Principal, es farà l’estrena de la pel·lícula “Amor en guerra” rodada durant la fira modernista d’enguany, a càrrec del cineasta i director terrassenc Antoni Verdaguer i Cheap Films

Entra a la App de la Fira Modernista 2019 i no et perdis res

 

 

Author: Ajuntament de Terrassa

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.