El Centre Universitari de la Visió reconegut amb distinció

El Centre Universitari de la Visió, reconegut amb la distinció Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya

És el segon any consecutiu que aquesta distinció s’atorga a un centre del Campus de la UPC a Terrassa

El Centre Universitari de la Visió (CUV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha estat reconegut amb la distinció Jaume Vicens Vives per una iniciativa docent basada en l’aprenentatge i el servei als usuaris en l’àmbit de l’optometria. El lliurament dels guardons tindrà lloc de la mà del president Carles Puigdemont, en el decurs de l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2017-2018 del sistema universitari català, que tindrà lloc divendres, 8 de setembre, a les 12 h, a la Sala Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

La Generalitat de Catalunya va fer pública, el passat dia 1 d’agost, la relació dels guardonats enguany amb la Distinció Jaume Vicens Vives, que té com a finalitat premiar l’excel·lència en la docència universitària. El projecte del CUV ‘Aprenentatge Servei en l’àmbit de l’optometria’, ha estat una de tres iniciatives guardonades en la modalitat col·lectiva, en reconeixement al desenvolupament pioner d’una metodologia docent que permet consolidar i posar en pràctica els coneixements teòrics amb l’atenció a usuaris del centre, principalment persones en risc d’exclusió social. Una pràctica que apropa els futurs graduats a l’entorn real de la societat alhora que contribueix a formar-los en competències clíniques com a professionals sanitaris responsables i compromesos socialment.

És el segon any consecutiu que aquesta distinció s’atorga a un centre del Campus de la UPC a Terrassa. El curs passat, la Generalitat de Catalunya la va atorgar al programa INSPIRE que impulsa l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

Les distincions Jaume Vicens Vives, dotades de 20.000 euros cadascuna, es van crear l’any 1996 per impulsar la qualitat en la docència universitària. Les candidatures les presenten els consells socials de les universitats públiques catalanes, o els òrgans equivalents de les universitats privades. En el cas de la UPC, les candidatures són els guanyadors del Premi UPC a la Qualitat en la Docència Universitària d’enguany, un dels quals ha estat el projecte docent del CUV. Aquest també ha estat seleccionat, recentment, com a exemple de bones pràctiques d’innovació docent en l’àmbit de l’optometria per part de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

El CUV és la clínica universitària de la visió impulsada per la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la UPC. En les seves instal·lacions, l’estudiantat fa pràctiques clíniques i posa a prova els coneixements que ha adquirit al llarg del seus estudis. A més, al CUV també s’imparteix docència, es fa recerca, s’ofereixen serveis especialitzats i s’atenen pacients alhora que professors i professionals externs aporten la seva experiència clínica.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, lliurarà les distincions Jaume Vicens Vives en l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2017-2018 del sistema universitari català, divendres, 8 de setembre, a les 12 h, a la Sala Teatre del CCCB, al carrer Montalegre, 5, de Barcelona, i també us publicarem les fotografies.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada