100.000 euros per netejar les rieres

La Comissió de les Rieres va reunir-se amb l’Alcalde per reclamar mesures urgents

Alfredo Vega tenia a punt les mesures des el passat 5 de setembre, com avaçà Terrassanoticies.com

Més d’un centenar de veïns s’aplegà ahir a les sis de la tarda davant l’Ajuntament. Havien estat convocats per la Comissió de les Rieres de Terrassa per reclamar mesures urgents a les rieres de la ciutat. Li ho vam preguntar a l’Alcalde Alfredo Vega en l’entrevista en exclusiva que concedí a Terrassanoticies.com i on ens avançava que s’havia reunit amb el conseller de Territori de la Generalitat, el president de l’ACA així com amb diferents directors generals “per trobar vies de diàleg.” Afegí que vindrien aquí per veure la situació i que “s’està fent una licitació per millorar la neteja de les rieres.”

Les fortes pluges del mesos d’agost i setembre han posat a prova aquestes infraestructures que, segons Pablo Gómez tenen desperfectes visibles que podrien causar alguna desgràcia.

Al finalitzar la reunió, els líders veïnals van explicar que “aquesta tardor es destinaran més de 100.000 euros a la neteja de les rieres de la ciutat”

Al llarg de la reunió l’alcalde va presentar les actuacions que preveu realitzar. Així, en les properes setmanes, un cop finalitzi el període de licitació corresponent, està previst que es realitzi una primera actuació a la riera de Les Arenes, entre el pont de l’avinguda de Béjar i la riera del Palau.

Vega ens avançava que destinaria una sèrie de diners (amb continuïtat l’any següent) per deixar en perfecte estat la vegetació que pogués fer de pressa. Així, es destinaran 61.299 euros finançats a través del conveni signat amb l’ACA (Agencia Catalana de l’Aigua) per arrencar i  triturar la vegetació d’aquest tram.

L’altra actuació prevista per aquest any, és la retirada de residus a la riera del Palau i a la de les Arenes. Amb un pressupost de 44.000 euros es netejarà el tram comprès entre l’avinguda de Portugal i la carretera de Rubí a la de les Arenes, i entre la corba de l’avinguda de Josep Tarradelles i el carrer dels Horts, a la del Palau.

Son el tret de sortida a un seguit d’accions previstes tant per aquest darrer quadrimestre de 2018, com d’altres que es perllongaran al llarg de l’any 2019.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada