Castellbisbal dona suport a la vaga feminista

L’Ajuntament de Castellbisbal dona suport a la vaga feminista del 8 de març

La iniciativa vol conscienciar la població que, sense dones, el món s’aturaria, a més de denunciar les situacions de discriminació per raó de gènere

L’Ajuntament s’afegirà a la convocatòria de vaga laboral de dues hores que, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, han convocat els sindicats majoritaris (UGT i CCOO) i nombroses entitats feministes. La decisió es va prendre durant el darrer Ple municipal, celebrat aquest dilluns, a instàncies d’una moció presentada pel PSC, a la qual tots els grups municipals van donar suport, a excepció de Ciutadans, que s’hi va abstenir.

L’objectiu de la iniciativa, segons s’explica a la moció, és conscienciar que “sense dones, el món s’aturaria” i denunciar les situacions de discriminació per raó de gènere. En aquest sentit, els sindicats convocants de la vaga alerten que la taxa d’ocupació femenina és 10 punts inferior a la dels homes i els sous un 24% més baixos, de manera que en un any una dona pot arribar a cobrar 6.000 euros menys que un home per fer la mateixa feina.

El document proposa, per exemple, una vaga de cura per a les mestresses de casa per visibilitzar la seva feina, “sense sou i drets laborals”, i considera la coeducació i conscienciació del jovent com a eines “imprescindibles per una societat lliure de violències masclistes i discriminacions de gènere”.

Veus que no veus

Les situacions de desigualtat entre homes i dones que es denuncien a la moció de suport a la vaga feminista del 8 de març també es recullen al dossier estadístic “Les dones a Catalunya 2018” que acaba de fer públic l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG), i que forma part de la campanya “Veus que no veus” que amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones posa en marxa l’Institut Català de les Dones.

En aquesta ocasió, l’eix de la reivindicació se centra en la millora de la visibilitat i la representació de les dones als mitjans de comunicació i a la societat en general, i fa seu el missatge que “és urgent arribar a la paritat i aconseguir una representació justa, equilibrada i positiva de les fites assolides per les dones en els diferents àmbits socials”.

Author: Ajuntament de Castellbisbal

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.