Caça i bolets protagonistes de les XXI Jornades Gastronòmiques

Sota el lema “Del bosc a la taula, els plaers de la tardor” ahir van ser presentades les XXI Jornades Gastronòmiques i la XIII Fira del Bolet

Diu el refrany, que és savi: “Allò que corre o vola… a la cassola”. I si a l’olla hi ha bolets –hi afegeixo jo- és que a la tardor hi ets.

En efecte, ahir a la Casa Museu Alegre de Sagrera es van presentar les XXI Jornades Gastronòmiques de la caça i els bolets que tindran lloc entre el 2 i el 25 de novembre i la XIII Fira del Bolet a Terrassa que se celebrarà el dissabte 10 de novembre a la Plaça del Triomf.

Un total de 21 establiments oferiran un menú especial que tindran com a protagonistes la caça i els bolets. A més dels àpats, les persones que vinguin  a gaudir de les jornades podran participar a les excursions i rutes guiades pel Parc de Sant Llorenç del Munt, no tant per caçar senglars (que està prohibit) com per difondre els paquets turístics que  inclouen, per exemple, visites guiades a la Torre del Palau o les extraordinàries esglésies de Sant Pere.

A l’acte d’ahir, l’alcalde Alfredo Vega va destacar que “la campanya és un bon moment per recuperar els fonaments de la nostra identitat” doncs Terrassa és envoltada de boscos i de recuperar les tradicions per adaptar-les al segle XXI.

Vega va fer referència també a la Fira Gastronòmica que “ja s’ha consolidat plenament gràcies al gran potencial que té la ciutat en el sector gastronòmic.”

A la fira, segons que va afegir presidenta de l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere, Elena Simó, “s’hi trobaran parades de bolets d’arreu de Catalunya però també embotits, castanyes i pastisseria.” Una proposta de tardor que apropa a la taula tots els plaers d’aquesta estació.

La campanya “Tardor de caça i bolets: del bosc a la taula, els plaers de la tardor” és organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada