Bogeria a la inauguració del Metro

Milers de persones es citen a l’estació de Vallparadís Universitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, és aclamat com una estrella de rock

Emoció. Crits. Aplaudiments. Confusió. I fotos. Moltíssimes fotos. Així es podría resumir en gran mesura l’esdeveniment principal de la inauguració del Metro de Terrassa, que ha tingut lloc a la nova estació de Vallparadís Universitat, a l’alçada de la Plaça dels Drets Humans.

Bona part de tot el que ha succeït aquesta tarda ha tingut un protagonista: el president de la Generalitat Artur Mas, que juntament amb l’alcalde Jordi Ballart, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i Enric Ticó, president dels FGC, ha realitzat el viatge inaugural amb el Metro de Terrassa, des de l’estació de Nacions Unides fins a la citada Vallparadís Universitat.

A l’interior de l’estació, amb una elevadíssima temperatura i en un espai vetat al públic general però ple de persones amb corbata, les autoritats han fet els seus discursos. Ballart s’ha erigit com a portaveu de la ciutadania i ha remarcat que el bitllet senzill de 2’15 euros no és lògic per a una ciutat com Terrassa. Al seu torn, Artur Mas ha volgut disculpar-se públicament perquè “12 anys és massa temps per acabar unes obres” i ha justificat aquest retard degut a “la riquesa arqueològica de Terrassa i la manca de crèdit”.

Fora de l’estació, a la banda del Parc Vallparadís esperaven els ciutadans, veritables patidors de les demores d’unes obres que han costat 401 milions d’euros. Minuts abans de dos quarts de sis de la tarda, molts d’ells buscaven frenèticament on tindrien lloc els discursos. Creien que era un acte obert. Però no. S’han vist obligats a quedar-se fora, sense quasi poder escoltar els  parlaments en un dia que molts d’ells consideren històric. Algun dels presents, enfurismat per aquesta raó, proferia insults cap a les autoritats. La veritat, però, ha estat que els aplaudiments han superat els improperis. Tothom volia fer-se fotos i tocar el president, que semblava una estrella de rock: ara saludava, ara agafava un nen, selfies a cada tres passes…

Entre la multitud esperaven diverses entitats culturals de la ciutat, que han ofert actuacions frenètiques i breus: el primers han estat la colla del Drac de Terrassa, que ha rebut una gran atenció per part de Mas i la seva comitiva. No han tingut tanta sorts els Bastoners de Terrassa i l’Agrupació Sardanista Amunt i Crits, que tot i emportar-se els aplaudiments del públic, han vist com les autoritats ja marxaven cap els cotxes oficials.

Dins de l’estació també seguia el rebombori. Centenars de persones feien cua per agafar un dels bitllets commemoratius i gratuïts que es trobaven a unes capses de cartró. Molts el guardaran com a record d’un dia que posa fi a molts maldecaps. Un dia històric, però boig. Molt boig.

Cua per poder adquirir un dels bitllets commemoratius.
Cua per poder adquirir un dels bitllets commemoratius.

 

Author: elTeuDiari Redacció

1 comment

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada