Armengol seguirà a la presidència de l’Institut Industrial de Terrassa

Armengol seguirà al capdavant de la presidència de l’Institut Industrial de Terrassa

Josep Armengol va arribar a la presidència del gremi tèxtil l’any 2013, substituint Martí Colomer, i l’assemblea l’ha ratificat per a una nova legislatura de quatre anys

Armengol assumeix també la vicepresidència de la patronal Cecot

Josep Armengol ha estat ratificat per l’Assemblea de l’Institut Industrial, com a president del gremi tèxtil durant els propers quatre anys. Serà la seva segona legislatura d’ençà que va rellevar l’anterior president, Martí Colomer, l’any 2013. El re-escollit president ha estat ratificat per aclamació en el curs de l’Assemblea General Extraordinària, celebrada el dimarts de la setmana passada, a la seu de l’entitat.

Durant la seva primera legislatura, la Junta Directiva d’Armengol ha posat l’èmfasi en prioritzar les activitats pròpiament gremials i en continuar col·laborant amb les institucions locals en totes aquelles iniciatives amb un benefici per la ciutat i per les seves empreses, posant en valor l’aportació que l’Institut Industrial retorna a la societat. “Valorem i som conscients del pes institucional que té l’Institut, especialment a nivell local, i actuem en conseqüència”, va afirmar Armengol durant l’assemblea. ”Avui el nostre principal repte es el de mantenir i engrandir la nostra base associativa oferint serveis que siguin d´interès per els nostres socis”.

En aquest sentit, l’Institut ha potenciat els últims anys la col·laboració de les empreses associades amb l’IES Terrassa, que és l’únic centre de formació tèxtil de la comarca, per tal de fer atractiu als estudiants els estudis tèxtils i incrementar el nombre d’alumnes ja que a dia d’avui l’oferta de professionals és clarament insuficient per cobrir la demanda existent al mercat.

De la mateixa manera, la Junta Directiva encapçalada per Armengol ha entrat a formar part activa de la recentment constituïda Taula del Tèxtil, juntament amb representants d’associacions tèxtils i de la UPC. Un òrgan que es reuneix periòdicament i que té com a objectiu garantir la continuïtat del estudis d’enginyeria tèxtil i que aquests s’adaptin a les necessitats de les empreses, tant en continguts com en la manera que s’organitzen. També amb la UPC, l’Institut Industrial ha donat i donarà continuïtat al conveni de beques per als estudis d’enginyeria tèxtil que, en properes edicions, esperen incrementar amb la incorporació d’altres associacions al conveni.

Dels reptes que la renovada Junta Directiva haurà d’assolir a la nova legislatura, el més immediat és la negociació del conveni col·lectiu del sector que s’ha de dur a terme aquest any 2017 on l’Institut Industrial es planteja un paper actiu amb propostes concretes o bé en la participació directa mitjançant TEXFOR. Un segon repte a mig-llarg termini és posicionar el Centre Tecnològic Leitat entre les pimes del sector com un referent de la transferència tecnològica i de suport a la innovació per recolzar la seva competitivitat.

 

Author: Patronal Cecot

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada