Apliques totes les deduccions a la teva Renda?

Serveis Administratius Perés

Carrer Sant Marc, 116

08224 Terrassa

93 788 11 88

Ja apliques totes les deduccions a la teva declaración de la Renda?

Des de fa un parell d’anys Hisenda va aplicar unes noves deduccions que potser no tothom sap que se les por aplicar. Aquestes són les Deduccions de família nombrosa i persones amb discapacitat.

  • Deducció família nombrosa – Hisenda dóna 1.200€ anuals per cada família nombrosa i 2.400€ anuals per cada família nombrosa especial. Aquestes deduccions es poden cobrar directament a la renda de cop o bé mensualment 100 i 200€ proporcionalment.
  • Deducció per descendent amb discapacitat – Igualment s’ha creat un nou ajut per famílies amb fills amb discapacitat que convisquin amb els progenitors. Aquesta deducció també és de 1.200€ anuals. Es poden incloure els fills que no tinguin un import brut superior a 8.000€ o 10.000€ si procedeixen de rendiments del treball.
  • Deducció per ascendents amb discapacitat – L’ascendent que convisqui amb algun fill, podrà tramitar a través de la renda del fill/a, la deducció de 1.200€ anuals, sempre que no arribi als mínims de 8.000€ de rendiments o bé 10.000€ si procedeixen de rendes del treball.Com a deduccions importants i moltes vegades no s’apliquen correctament, serien:
  • Imputació de l’ascendent  a la renda dels fills – Sempre que estigueu empadronats en el mateix domicili i l’ascendent no tingui rendes superiors a 8.000€ o 10.000€ si provenen de rendiments del treball, podeu incloure l’ascendent dins la vostra declaració de renda, i aplicar els mínims familiars.
  • Deducció per naixement de fills – Els pares tenen dret a  150€ cada un d’ells de deducció dins l’exercici que ha nascut el seu fill, a part de l’aplicació dels mínims familiars,. Hi ha força contribuents que accepten l’esborrany aplicant només la deducció dels mínims familiars, i no hi sumen la deducció autonòmica per  naixements.
  • Deducció per viudetat – Durant els 3 exercicis consecutius a la viudetat del declarant, es podrà aplicar una deducció autonòmica  de 150€ anuals o 300€ amb fills a càrrec. Hem observat alguns contribuents que declaren l’estat civil com a  “viudo/a” però que llavors no s’apliquen aquesta deducció.
  • Deducció de lloguer – Es mantenen en alguns casos, no deixis d’informar-te d’aquesta opció ja que es manté la deducció autonòmica que afavoreix a joves de menys de 32 anys, viudos majors de 65, persones aturades i famílies nombroses (sempre segons imports).
    -Deducció per mínims familiars – Si tens fills i comencen a treballar, si no tenen rendiments  del treball superiors  a 10.000€, podeu continuar aplicant-los com a descendents en les vostres declaracions de renda, ja que els imports a retornar acostumen a ser molt més elevats que si fan les declaracions per separat. També hi ha l’opció de fer paral·lelament la declaració fills i pares amb fills, si el descendent no supera els 1.800€ anuals de rendiments del treball.

Es per això que sempre aconsellem que per fer la declaració de renda es faci a través de professionals que hi podran treure el millor en cada cas.  I recordeu que acceptar els esborranys no vol dir que siguin correctes.
Si veieu que us heu deixat d’incloure alguna deducció en rendes anteriors, sempre es poden reclamar els últims quatre exercicis amb les deduccions que s’hi puguin aplicar.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada