Alerta prevenció i control del mosquit tigre

Alerta prevenció i control del mosquit tigre a Terrassa

Vigilància i control del mosquit tigre, transmissor de malalties dins el projecte Mosquito Alert

L’Ajuntament de Terrassa ha començat campanya de control i seguiment per detectar el mosquit tigre a tots els barris de la ciutat i les seves larves en espais públics, fonts, cementiri i embornals llocs de cria habituals, per detectar i eradicar la propagació del mosquit tigre.

Cal eliminar qualsevol lloc on es pugui acumular aigua, on creixen i es propaguen les larves del mosquit tigre

Molt important, en cas de detectar larves o mosquit tigre, en llocs públics o privats cal contactar amb el servei de Protecció de la Salut de l’Ajuntament de Terrassa, per localitzar el focus cria de larves de mosquit tigre i eliminar la seva reproducció.

En paral·lel l’aplicació Mosquito Alert et permet fer foto del lloc amb aigua estancada, possible focus de cria i propagació de larves de mosquit tigre amb ubicació, recomanacions, precaucions, etc… per tal de recollir el màxim de dades possibles, analitzar-les i fer el seguiment científic, amb mapes interactius que visualitzen l’evolució de la plaga i cap on va la seva evolució.

L’objectiu és localitzar els focus i eliminar el mosquit tigre i el mosquit de la febre groga tant a la ciutat com arreu de Catalunya, per evitar la transmissió dels virus del Zika, Dengue i Chikungunya que provoquen malalties d’origen tropical.

Remeis casolans si et pica el mosquit tigre

Obviament anireu al vostre CAP de referència, però si noteu que us ha picat una femella del mosquit tigre, el primer que podeu fer per calmar la picor es aplicar gel, glaçons, o el què tingueu al congelador. També si en teniu sabó del tipus ‘Lagarto’ podeu rentar la picadura suaument sense rascar i tapar amb una gasa fins que arribeu a que us ho miri un especialista. Si teniu molta picor podeu diluir una ‘Aspirina’ en aigua i afegir un parell de gotes d’alcohol i aplicar-ho suaument, si teniu ‘Ibuprofeno’ podeu aplicar la pasta diluïda en aigua igualment, per baixar la inflamació.

La pasta de dents a la menta també ens calmarà la picor, a l’igual que fer fregues suaus a la picadura amb vinagre de sidra de poma si en teniu a mà. Si teniu plàtans, la pell interna del plàtan també alleuja la picor. La menta fresca també té propietats antiinflamatòries. Fer fregues suaus amb tè o til·la amb un cotófluix o aplicar fang també calmarà la picor.

 

la pasta de dents es altra de les opcions, o

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada