La economía está en desacceleració

Alerta: L’activitat empresarial modera el seu creixement

L’estudi de la Cambra de Comerç de Terrassa indica que la expectativa empresarial pot augmentar lleugerament al tercer trimestre

El sector empresarial ha experimentat una lleugera desacceleració tot i que la marxa dels negocis manté un ritme superior al del tancament de l’any 2017

El segon trimestre de 2018 s’ha tancat amb una ocupació a la demarcació de Terrassa d’un total de 182.500 persones en actiu. Dels quals, 151.635 corresponen a treballadors assalariats i 30.865 en condicions d’autònom. Aquestes dades revelen un increment de 0,8% i del 0,6%, respectivament, respecte al trimestre anterior. Durant el segon trimestre del 2018 el nombre total d’empreses amb treballadors inscrits al Règim General de la Seguretat Social ha estat de 12.920, el que representa un lleu increment del 0,8% en relació al mateix període de l’any passat.

Pel que fa a les empreses, durant el segon trimestre de 2018 el valor mitjà de l’índex de confiança empresarial s’ha situat en un valor de 4,6 punts, experimentant un descens de 3,5 punts en relació amb el valor presentat el primer trimestre de l’any. La feble desacceleració experimentada en la marxa dels negocis durant el primer trimestre explica el resultat en el comportament de l’índex de confiança empresarial per al conjunt dels sectors econòmics, tot i les expectatives de certa millora expressades per al tercer trimestre de l’any.

Els resultats de l’estudi indiquen que l’evolució de l’activitat econòmica durant el segon trimestre del 2018 ha experimentat una lleugera desacceleració en la valoració del ritme d’activitat per al conjunt d’activitats econòmiques de la demarcació però, no tot és dolent ja que l’indicador de les expectatives sobre la marxa dels negocis a la demarcació de Terrassa ofereix un valor de 10,8 punts de saldo, superant en 1,2 punts el valor del segon trimestre, el que indica que el ritme d’activitat pot augmentar lleugerament per al conjunt d’activitats econòmiques en relació al trimestre anterior i es preveu que la marxa dels negocis mantingui el ritme de creixement i trenqui la desacceleració experimentada en el tancament del 2017.

Les dades son part de les conclusions d’un estudi de conjuntura econòmica  encarregat per la  Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa en col·laboració amb l’IDESCAT .

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada