Ull amb les ofertes exagerades que puguin convertir el Black Friday en Black Fraude

Alerta amb el ‘Black Fraude’

Els Mossos investiguen un frau relacionat amb els descomptes del Black Friday

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació al detectar que des d’un servidor de Turquia s’estaven llençant campanyes publicitàries fraudulentes de grans marques comercials de roba, complements i electrònica oferint grans descomptes pel Black Friday. Des del servidor s’han publicat una gran quantitat de webs falses que imiten perfectament l’aparença de les oficials oferint descomptes de fins al 90% en productes seleccionats de les marques.

La intenció dels autors d’aquest frau és doble. D’una banda aconseguir fer càrrecs per les compres que les víctimes facin dels productes que mai rebran, i d’altra aconseguir les seves dades bancàries per poder fer compres, contractes i altres càrrecs bancaris.
La campanya no només és a Catalunya, sinó a escala mundial. Per aquest motiu Mossos ja ha posat en coneixement dels fets a Interpol per tal de coordinar la investigació amb la resta de països que puguin veure’s afectats.
Perquè el Black Friday no es converteixi en ‘Black Frau’ cal tenir en compte els següents consells si compres en línia:
  • Desconfia d’ofertes que facin descomptes molt exagerats
  • Contrasta les ofertes, alertes i la publicitat que arribin per canals que no siguin els de les marques oficials
  • Desconfia de pàgines webs amb dominis estranys (no és habitual que les marques comercials facin servir dominis tipus .online o .org) encara que hi hagi el “https”.
  • Contraresta els descomptes directament a la pàgina oficial de la marca o les seves xarxes socials
  • Sobretot desconfia d’aquest anunci tipus que el grup ha inserit en diverses de les seves webs falses i publicitat per I-net, en diversos idiomes i de diferents marques però amb un mateix disseny gràfic

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada