Govern de la Generalitat de Catalunya 2017

Aleix Villatoros terrassenc processat per malversació i prevaricació

Aleix Villatoros terrassenc processat i altres 29 investigats del Govern de la Generalitat

La jutge de Barcelona que instrueix el 1-O ha processat trenta investigats per malversació i prevaricació. Un d’ells és el terrassenc Aleix Villatoro. Per contra ha exculpat al ex-senador d’ERC Santi Vidal i a l’arquitecte jurídic del “procés”, el també terrassenc Carles Viver i Pi Sunyer, i no es pronuncia sobre l’aforat Lluis Salvadó, exsecretari d’Hisenda.

La jutge processa trenta investigats, entre ells varis ex alts càrrecs del Govern de Carles Puigdemont, pels delictes de malversació, desobediència, falsedat, revelació de secrets i prevaricació, i fixa per a disset d’ells una fiança per responsabilitat civil de gairebé sis milions d’euros, xifra equivalent suposadament a les despeses compromeses amb el 1-O.

En el seu escrit, la jutge processa els ex alts càrrecs del Govern com Aleix Villatoro, Antoni Molons, Joaquim Nin, Jaume Clotet, Josep Ginesta, Francesc Sutrías, Amadeu Altafaj i al exsecretari general de Diplocat Albert Royo, entre altres, i exculpa a quinze investigats, entre ells Santi Vidal, per les conferències en les que es va revelar que el Govern de la Generalitat ocultava una partida de 400 milions per al referèndum i van propiciar l’obertura de la causa judicial, i Carles Viver i Pi Sunyer.

A més, la jutge assenyala en el seu escrit que no és competent per a pronunciar-se sobre el e xsecretari general d’Hisenda Lluis Salvadó, donada la seva condició d’aforat.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.