L'aigua ha de ser de tots

Al desembre l’aigua serà 100% pública

La nova empresa pública EPEL Terrassa Cicle de l’Aigua es farà càrrec de la gestió de l’aigua a Terrassa

Mina desisteix de la via judicial i col·laborarà amb l’Ajuntament de Terrassa en el traspàs del servei de l’aigua que, a partir del proper 10 de desembre serà totalment públic. Per fer-ho possible el Consistori ha acordat amb Mina d’Aigues de Terrassa  una fórmula de col·laboració publicoprivada que estableix aspectes importants com ara que Mina posarà a disposició de l’EPEL les aplicacions informàtiques necessàries per a una òptima gestió del servei, els seus cabals d’aigua, les oficines d’atenció a l’usuari, magatzems, instal·lacions, així com altres dependències, aspectes imprescindibles per facilitar aquesta correcta i immediata continuïtat del servei.

Des de Terrassa en Comú creuen que “és una bona notícia que repercutirà en el benefici de tota la ciutat.” I afegeixen en un comunicat que “celebrem que després d’haver negat durant els últims 3 anys la titularitat pública del servei, hagi reconegut la decisió de municipalitzar-lo”

L’Ajuntament i Mina han acordat  que es garanteixen els llocs de treball i les condicions laborals de tot el personal de Mina. Aquests aspectes i altres, que s’aniran concretant amb més detall en les properes setmanes, hauran de garantir la prestació del servei sense incidències i amb els màxims nivells de qualitat, eficiència, eficàcia i sostenibilitat social, mediambiental i econòmica.

Mina també es compromet a continuar aportant el seu coneixement i experiència per tal que, d’acord amb la nova etapa que s’obre, el servei sigui prestat amb les mateixes garanties i condicions. Marià Galí, president de Mina, s’ha mostrat “satisfet per l’acord i agraeix a l’Ajuntament els esforços realitzats per assolir aquesta entesa que garanteix la continuïtat del servei tot respectant els acords municipals i que permet continuar comptant amb el coneixement i experiència de més de 175 anys de Mina al servei de la gestió de l’aigua a Terrassa”.

Mina, Aigües de Terrassa continuarà prestant servei a la resta de municipis on ho feia fins ara: Viladecavalls, Ullastrell, Rellinars i Vacarisses.

  Share:

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada