Ajuts per l’Escola de Música a Vacarisses

Ajuts perquè les rendes més baixes puguin accedir a l’Escola de Música

El ple ordinari de maig també va aprovar les subvencions de l’Ajuntament de Vacarisses per a llibres de text i material didàctic, a més d’un codi ètic, de qualitat democràtica i de bon govern

L’Ajuntament de Vacarisses va aprovar ahir, per unanimitat, les bases específiques per atorgar subvencions destinades a les persones usuàries del servei d’Escola Municipal de Música. La partida de 8.000 euros que s’hi destinarà va adreçada a aquelles famílies que, per qüestions econòmiques, no poden inscriure els seus fills i filles al centre.

En l’àmbit educatiu, també es van aprovar per unanimitat les bases per regular les subvencions de l’ajuntament vacarissenc per a l’adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic, per al curs 2016-2017. Per concedir-les, es continuarà amb el sistema de tarifació social, tot i que hi ha alguns canvis respecte a l’anterior convocatòria. Per exemple, s’ha eliminat el darrer tram, que incloïa les rendes d’entre 18.000 i 19.000 euros anuals per càpita. “Considerem que una família amb aquesta renda pot fer front a aquesta despesa”, va explicar la regidora d’Educació, Marisa Santander. Pel que fa als materials de llarga durada (diccionaris, calculadores, etc.), sols se subvencionaran un cop per alumne, per fomentar que se’n tingui cura.

Codi ètic, de qualitat democràtica i de bon govern

El primer punt de l’ordre del dia d’ahir consistia en l’aprovació d’un codi ètic, de qualitat democràtica i de bon govern de l’Ajuntament de Vacarisses. A banda d’establir “els principis, les regles i els models de conducta desitjables” per part dels membres del consistori, els treballadors i treballadores i les empreses municipals, el document pretén “incrementar els nivells de transparència i bon govern en la gestió pública i la millora de la qualitat democràtica del seu funcionament i de les relacions de confiança entre la ciutadania i l’Ajuntament”. El text va ser aprovat per unanimitat.

Cap a la sobirania energètica local

El grup municipal d’ERC va presentar dues mocions al ple d’ahir, que van rebre el suport unànime de tot el consistori. La primera manifestava el rebuig cap a la política energètica de l’Estat espanyol, “en especial, en allò que fa referència a la penalització de l’autoproducció i l’autoconsum d’energia verda”. Per això, se sol·licita al govern de la Generalitat que insti el govern espanyol a “eliminar els impediments i les traves injustificades” en aquest sentit. Quant a l’àmbit municipal, el consistori es compromet a “avaluar totes les possibilitats de contractació de subministrament d’energia verda” en dependències i instal·lacions municipals, per tal de “promoure la producció i el consum d’aquest tipus d’energia” i “avançar cap a la total sobirania energètica local”, actuacions que ja es duen a terme, tal com va afirmar l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana.

Salari mínim de mil euros

L’altra moció que ahir va presentar ERC va ser l’adopció a l’Ajuntament d’un salari mínim de mil euros, en recull de la iniciativa de la plataforma ciutadana Anem a mil, que lluita per assolir un salari digne per a tothom. D’aquesta manera, es vol assegurar que els sous del personal al servei de l’Ajuntament de Vacarisses no siguin inferiors als mil euros mensuals, una mesura que ja es compleix actualment. A més a més, es treballarà amb les empreses locals i aquelles que es presentin a licitacions públiques perquè millorin les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores.

Reglament regulador de la Biblioteca El Castell

Davant “la necessitat de regular el funcionament i la prestació pública de serveis” de la Biblioteca El Castell, el regidor de Cultura, Pere Casas, va proposar l’aprovació inicial del reglament regulador d’aquest equipament, que, fins ara, havia funcionat amb una normativa general de la Diputació de Barcelona.

Moció per recuperar l’enllumenat de La Torrota

L’única moció presentada ahir per l’oposició va arribar de la mà d’UIPV i anava dirigida a reparar i tornar a posar en funcionament l’enllumenat de La Torrota, després dels actes vandàlics que van tenir-hi lloc fa uns mesos. El grup municipal també en va demanar el manteniment posterior, ja que, “a Vacarisses, un dels pocs monuments emblemàtics que tenim és La Torrota, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional i monument històric”. Tot plegat, “per dignificar-la i donar-li notorietat”, va argumentar el regidor Josep Maria Gibert. L’equip de govern va votar-hi en contra perquè, al seu moment, els seus membres ja no hi estaven d’acord i van qüestionar la inversió de 20.000 euros que s’hi va fer. També van referir-se a la contaminació lumínica que comporta, per la seva situació enmig d’un entorn natural. Per la seva banda, Veïns per Vacarisses va abstenir-se per considerar que, al municipi, hi ha “altres prioritats”. Tanmateix, el regidor del grup Juan Pablo Garrido va proposar buscar alternatives per finançar-ho amb diner privat.

Bon balanç de la Festa Major Petita 2016

En el torn d’Informes de Presidència, el regidor de Cultura i Festes, Pere Casas, va destacar l’èxit de la Festa Major Petita d’enguany. En aquest sentit, va voler mostrar el seu agraïment vers les entitats i les persones voluntàries que hi van participar i que “van ajudar a tirar endavant els actes”.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.