Guia de recursos esportius per a persones amb capacitats diverses

L’Ajuntament de Terrassa elabora una guia de recursos esportius per a persones amb capacitats diverses

Prop d’una quarantena d’entitats ha col·laborat en aquesta iniciativa

L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, ha elaborat una guia de recursos d’esport adaptat per a persones amb capacitats diverses, que recull més de 60 propostes en una trentena de modalitats esportives. La guia, que té format web, es pot consultar aquí.

Les activitats estan agrupades segons el perfil de les persones usuàries, recollint propostes per a persones amb discapacitats intel·lectual i/o del desenvolupament, discapacitat física i/o paràlisi cerebral, discapacitats sensorials i discapacitats relacionades amb salut mental, en disciplines molt diverses i tant de caire especialitzat com inclusiu. La informació, procedent de 37 entitats, clubs, serveis i federacions, inclou dades d’interès per a les persones interessades, com ara el preu, el nivell d’autonomia requerit o l’edat a qui s’adreça cada activitat. Aquesta iniciativa promou el dret a la informació de les persones i les seves famílies, i pretén facilitarles el camí cap a la pràctica esportiva que més s’adapti a les seves necessitats i preferències. A més, pretén esdevenir una eina de treball per posar en valor i dinamitzar l’oferta esportiva adaptada existent i, mitjançant el treball en xarxa, seguir-la millorant i adequant a les necessitats de la ciutat.

Aquesta acció s’emmarca en l’eix estratègic “Oci, temps lliure, cultura i esports” del Pla local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020, i s’afegeix a la recentment publicada Guia de recursos de lleure per a persones amb capacitats diverses, disponible des de l’octubre amb més de 70 propostes de lleure inclusiu i especialitzat. En aquesta ocasió, la guia s’ha elaborat amb la col·laboració de l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) de Terrassa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Esports de l’Ajuntament i les entitats de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada