113 bòvids morts pel atac de dos gossos perillosos

113 bòvids han resultat morts per l’atac de dos gossos perillosos a Metadepera, tot i que la xifra podria augmentar els propers dies.

Dos gossos perillosos han matat al voltant d’un centenar d’ovelles i cabres que pasturegen per les zones verdes de Metadepera i el nord de Terrassa. En concret, 113 bòvids han mort, segons informa l’Ajuntament de Metadepera, tot i que la xifra podria augmentar ja que hi ha més d’una desena d’animals ferits. L’atac es va produir al recinte on dormien els animals la passada matinada; la majoria van morir asfixiats al intentar fugir. El responsable dels gossos, present en el moment de l’atac nocturn, ja ha sigut identificat.

La majoria dels animals atacats eren femelles embarassades i amb cris. El veterinari contractat per l’Ajuntament, Francesc Closa, ha declarat a l’ens local que probablement entre vuit i deu animals més moriran els propers dies a causa de les ferides. “L’estrès al que han estat sotmesos aquests animals ha estat grandiós, de manera que encara és d’hora per fer un balanç definitiu”, ha declarat Closa.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Marcel·lí Bosch que s’ha reunit aquest matí amb Closa i Joan Trenchs al lloc dels fets, ha declarat que “el que ha passat ha estat una gran desgràcia, però anteriorment i en diverses ocasions el ramat ja havia tingut petits incidents amb gossos descontrolats mentre pasturava pel municipi. Cal que prenguem consciència que els ramats ajuden al poble”.

Des de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) s’ha emès un comunicat demanant responsabilitat a tots els veïns del poble i recordant que cal tenir els gossos controlats en tot moment, ” ja que les conseqüències de no fer-ho poden ser, com en aquest cas, desastroses”, han assegurat.

 

 

 

 

 

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada